Panolin Plus


PLUS je sistem mazanja, ki daje več. Njegova dodatna vrednost ne temelji le na vrhunskih izdelkih PANOLIN, temveč tudi na kompetentem savjetovanju, katerega osnova so usposobljenost in dolgoletne izkušnje ter stalna prisotnost v vrhu razvoja. PANOLIN maziva so ob profesionalnem servisu le del sistema, ki ob tehničnih, daje tudi ekonomske rezultate. Proizvodni program maziv PANOLIN pokriva širok spekter zahtev, se pa v odvisnosti od področja ki ga pokriva, PLUS deli na podsisteme, med katerimi se od konkurence še posebej ločijo naslednja področja:

PANOLIN biološko hitro razgradljiva maziva se od konkurenčnih ločijo že po svoji zasnovi: za bazno olje so uporabljeni sintetični, nasičeni estri (več o tev v članku št.2) in biološko razgradljivi aditivi. Izjemno prijaznost do narave potrjujejo najuglednejši certifikati (Modri angel, ABS, VAMIL…), tehnično superiornost pa odobritve svetovno najuglednejših proizvajalcev opreme.
PANOLIN HLP SYNTH so biološko razgradljiva hidravlična olja, najpogosteje edina biološko razgradljiva olja, ki jih za uporabo v svojih strojih dovoljujejo svetovno
največji proizvajalci strojev in opreme kot Liebherr, Catterpillar, Plasser&Theurer, Volvo, Fiat-Hitachi, Rexroth…
PANOLIN TURWADA SYNTH so biološko razgradljiva olja za turbine vodnih elektrarn; uporabljajo VA TECH, ANDINO, ALSTOM...
PANOLIN TURWADA S 220 LL je biološko razgradljivo olje za starejše turbine vodnih elektrarn, ki imajo odprte sisteme mazanja ležajev
PANOLIN ATLANTIS 17 je biloško razgradljivo olje za naftne in plinske ploščadi na morju
PANOLIN TRAFOSYNTH 2 je biološko razgradljivo transformatorsko olje
PANOLIN BIOMOT LD je biološko razgradljivo motorno olje, ACEA B3, B4, E4, E5, E6, API CH-4, MB 228.5, MAN 3277, Komatsu KES 07.851, Volvo VDS 2
PANOLIN AQUASYNTH je biološko razgradljivo olje za vodno hlajene, dvotaktne, izvenkrmne motorje, ki zadovoljuje zahteve NMMA TC-W3
PANOLIN BIOFLUID ZFH je biološko razgradljivo UTTO olje, razvito v sodelovanju z ZF. (več v članku št. 12)
PANOLIN EP GEAR SYNTH je biološko razgradljivo reduktorsko olje, ki je v verziji VTD namenjeno posebej VOITH-ovim prjenosnikom
PANOLIN CONTACT SYNTH 22 je biološko razgradljivo olje za mazanje pnevmatskih orodij
PANOLIN SNOWCOMP 46 je biološko razgradljivo olje za kompresorje snežnih topov
PANOLIN VACSYNTH 150 je biološko razgradljivo olje za vakuumske črpalke
PANOLIN CHAINLIBE B so biološko razgradljiva olja za mazanje verig motornih žag
PANOLIN BIOGREASE je biološko razgradljiva mast, izvrstnih lastnosti, z zelo širokim spektrom uporabnih aplikacij

PANOLIN maziva za motocikle so praviloma sintetična olja superiornih lastnosti in sredstva za nego vašega motocikla izjemne moči, ki hkrati ščitijo motocikle tudi v najtežjih pogojih uporabe (uporabljajo jih številna moštva in vozniki v različnih kategorijah motošporta).
PANOLIN STREET 4T RACE 10W-50 je popolnoma sintetično olje za štiritaktne motorje cestnih in tekmovalnih motociklov s sklopko v olju.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN STREET 4T SYNTH 10W-40 ali 15W-50 je sintetično olje za štiritaktne motorje cestnih motociklov s sklopko v olju.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN STREET 4T BLEND 10W-40 ali 15W-50 je delno sintetično olje za štiritaktne motorje cestnih motociklov s sklopko v olju.
Kompatibilno je z vsemi mineralnimi in sintetičnimi olji z isto namembnostjo. Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN STREET 4T BASIC 10W-40 je mineralno olje za štiritaktne motorje cestnih motociklov s sklopko v olju.
Kompatibilno je z vsemi mineralnimi in sintetičnimi olji z isto namembnostjo. Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN OFF ROAD 4T SYNTH 10W-40 ali 15W-50 je sintetično olje za štiritaktne motorje motociklov za kros s sklopko v olju.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN OFF ROAD 4T BLEND 10W-40 ili 15W-50 je delno sintetično olje za štiritaktne motorje motociklov za kros s sklopko v olju.
Kompatibilno je z vsemi mineralnimi in sintetičnimi olji z isto namembnostjo. Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN ATV 4T BLEND 10W-40 je sintetično olje za štiritaktne motorje štirikolesnikov in podobnih vozila s sklopko v olju.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN OFF ROAD 2T RACE je popolnoma sintetično olje za dvotaktne motorje tekmovalnih motociklov za kros.
Izgoreva praktično brez dima in ostankov, uporablja pa se lahko tako za pripravo mešanice kot za vbrizgavanje z injektorjem do razmerja 100 : 1.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi API-TC, ISO-L-EGD ter JASO FC specifikacije.
PANOLIN OFF ROAD 2T BLEND je delno sintetično olje za dvotaktne motorje tekmovalnih motociklov za kros.
Izgoreva praktično brez dima in ostankov, uporablja pa se lahko tako za pripravo mešanice kot za vbrizgavanje z injektorjem do razmerja mešanja 50 : 1.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi API-TC, ISO-L-EGD ter JASO FC specifikacije.
PANOLIN GEAR BLEND 10W-30 je delno sintetično olje za menjalnike motociklov z ločenim sistemom mazanja in sklopko v olju.
Nadomešča 75W in 80W olja za menjalnike.
PANOLIN GEAR HD SYNTH 15W-50 je sintetično olje za menjalnike motociklov z ločenim sistemom mazanja in sklopko v olju.
Nadomešča 85W olja za menjalnike.
PANOLIN FORK SYNTH 5W ali 10W je specialno sintetično olje za novejše tipe sprednjih amortizerjev.
Z mešanjem 5W in 10W olja dobimo 7,5W olje.
PANOLIN SCOOTER 2T BLEND je delno sintetično olje za dvotaktne motorje vseh vrst skuterjev. Izgoreva zelo čisto, uporablja pa se lahko tako za pripravo mešanice kot za vbrizgavanje z injektorjem do razmerja mešanja 50 : 1.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi API-TC, ISO-L-EGD ter JASO FC specifikacije.
PANOLIN SCOOTER 4T BLEND 10W-40 je delno sintetično olje za štiritaktne motorje vseh vrst skuterjev.
Prekaša zahteve proizvajalcev kakor tudi JASO MA 4T specifikacije.
PANOLIN MOTOBIKE CLEANER je močno, biološko razgradljivo sredstvo za čiščenje mastnih madežev.
Ščiti pred korozijo in ne poškoduje gumijastih, plastičnih in pobarvanih delov. Ne pošča sledi na aluminiju.
PANOLIN CLEAN & WAX WATERLESS SPRAY čisti in ščiti vse kromirane in pobarvane površine motocikla.
Zbledeli barvi vrača globok, dolgotrajen sijaj.
PANOLIN PROTECT & CARE SPRAY čisti in ščiti vse plastične, gumjaste in kožne dele, kromu in barvi pa vrača globok sijaj, obenem pa jih ščiti pred korozijo.
Uporaba pred (kros) dirko prepreči zadrževanje blata na amortizerjih ter znatno olajša čiščenje motocikla. Odličen za zimsko zaščito.
PANOLIN AIR FILTER OIL je specialno olje za tekstilne in gobaste zračne filtre.
PANOLIN AIR FILTER CLEANER je učinkovito sredstvo za čiščenje tekstilnih in gobastih filtrov.
PANOLIN BRAKE CLEANER SPRAY je sredstvo za čiščenje rotorja zavore, kakor tudi vseh mastnih delov. Ne poškoduje gume, plastike ali barvo.
PANOLIN HELMET CLEANER SPRAY je sredstvo za čiščenje notranjosti čelad, ščitnikov za komolce in kolena, na vodni osnovi.
Vonjev ne prekriva s parfumom, temveč jih odstrani. PANOLIN SILICONE SPRAY je lahko mazivo za zaščito kovin ter obnovo gume in plastike.
Uporaba na spodnji strani kroserjevega blatnika preprečuje nalaganje blata.
PANOLIN OFF ROAD CHAINLUBE SPRAY je popolnoma sintetično, prozorno mazivo za verige ki ne veže prahu in umazanije.
PANOLIN STREET CHAINLUBE SPRAY je popolnoma sintetično mazivo za verige z dodatkom bele masti.
PANOLIN RACE CHAINLUBE SPRAY je popolnoma sintetično mazivo za verige z dodatkom teflona, ki med aplikacije tvori penetrirajočo peno.
PANOLIN CHAIN CLEANER SPRAY je super učinkovito sredstvo za čiščenje verig brez vode. Ne poškoduje gumjasta tesnila, barvo ali aluminijskih platišč.

PANOLIN ORCON® maziva za prehrambeno/farmacevtsko industrij so popolnoma sintetična maziva, registrirana pri NSF, ki jih je uvrstil v razred H1.
PANOLIN ORCON® GEAR so olja za zobniške prenose, ležaje in cirkulacijske sisteme v prehrambeni industriji, v najširšem temperaturnem območju
PANOLIN ORCON® HYD so olja za hidravlične sisteme, kompresorje in pogone v prehrambeni industriji. Odobritev Rexroth RD 90 220
PANOLIN ORCON® VITRA je olje namenjeno proizvodnji stekla za prehrambeno industrijo
PANOLIN ORCON® COMP so olja za vse tipe zračnih kompresorjev v prehramben industriji
PANOLIN ORCON® CHAIN so olja za verige in jeklene vrvi v prehrambeni industriji. Gradaciji 5 in 15 sta idealne za uporabo pri najnižjih temperatura v shock freezer-jih
PANOLIN ORCON® GREASE so masti za (odvisno od gradacije) centralne sisteme mazanja, zobniške prenose, drsne in kotalne ležaje, drsna vodila ipd v prehrambeni industriji
PANOLIN ORCON® GREASE CLEAR 2 je mast za dolgotrajno mazanje linij za pranje, polnjenje in etiketiranje v prehrambeni industriji
PANOLIN ORCON® GREASE TEF 2 je mast za tiste dele v prehrambeni industriji, ki so obremenjeni z visokimi temperaturami do 200 °C
PANOLIN WHITE OIL H1 je olje namenjeno za odprte sisteme mazanja
PANOLIN SILICON H1 SPRAY za nego in zaščito plastičnih in gumjastih delov, sprej
PANOLIN FORM H1 SPRAY je brezsilikonski ločevalec kalupov v spreju, odporen na peno piva
PANOLIN TEF OIL H1 SPRAY je teflonsko olje v spreju za vodila in pogone
PANOLIN TEF GREASE H1 SPRAY je teflonska mast v spreju za splošno uporabo v prehrambeni industriji
PANOLIN VA GREASE je H1 mast za tesnila, instrumente in električne kontakte v prehrambeni industriji

PANOLIN avtomotivi so razviti na temeljih najnovejših smernic in v sodelovanju z najuglednejšimi proizvajalci pri razvoju njihovih motorjev.
PANOLIN DIESEL SYNTH EU-4 je vrhunsko olje za najsodobnejše dizel motorje, ki izpolnjujejo EURO 4 norme in so opremljeni brez ali z filtrom trdnih delcev
(DPF). Pridobljene odobritve: MAN M 4377, MB 228.51, MTU oil category 3, RENAULT RXD ter ACEA E4, E6, E7 specifikacije (več v članku št. 8)
PANOLIN DIESEL HTE je olje razvito posebej za EURO 3 motorje z najdaljšim intervalom menjave; pridobljene odobritve MAN 3277, MB 228.5, Scania LDF, Volvo
VDS 3, MTU 3, RENAULT RLD-2/RXD ter ACEA B3, B4, E4, E7 in API CI-4 specifikacije
PANOLIN UNIVERSAL VO je olje za najbolj obremenjene dizel motorje, pridobljene odobritve CUMMINS CES 20076, 20077, 20078, Volvo VDS 3, RENAULT RLD,
RLD-2 ter ACEA A2, B3, B4, E3, E5 in API CI-4/SL specifikacije.
PANOLIN Avanis C1 je motorno olje razvito posebej za najsodobnejše Ford in Jaguar motorje; Ford WSS-M2C913-B, ACEA A1, B1
PANOLIN AVANIS C2 je motorno olje razvito posebej za najsodobnejše Mercedes motorje s sistemom obdelave izpušnih plinov, MB 229.31, ACEA A3, B4, C3
PANOLIN Avanis C3 je motorno olje razvito posebej za najsodobnejše BMW in Mercedes motorje; BMW Longlife-01, MB 229.5, ACEA A3, B4
PANOLIN AVANIS SV-X je motorno olje razvito posebej za najsodobnejše motorje skupine VW s sistemom obdelave izpušnih plinov, VW 504 00, 507 00, ACEA A3,

B4, C3 PANOLIN EXCLUSIVE VAS je motorno olje razvito posebej za najsodobnejše motorje Volvo in VW skupine; VW503 00, 506 00, VW 506 01, ACEA A5, B5
PANOLIN EXCLUSIVE GO je motorno olje razvito posebej za najsodobnejše Opel motorje s sistemom obdelave izpušnih plinov; GM-LL-A-025, GM-LL-B-025, ACEA A3, B4
Ub teh treh, je vsekakor potrebno povdariti še INPLUS (INdustrial Panolin LUbricating System) program maziv za industrijo, ki vsebuje zelo bogato paleto izdelkov;
od tistih z mineralno ali sintetično osnovo, do onih ki so razviti za posebne primere uporabe, od olja in masti do sredstev za čiščenje in konzervacijo.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.